Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csemperagasztó kisokos

Csemperagasztó kisokos

Nem tudod melyik csemperagasztót válaszd? Elvesztél az árak és a leírások sokaságában? Hidd el nem vagy vele egyedül! 

Összegyűjtöttük Neked a kínálatunkban megtalálható csemperagasztókat és egy csokorba szedtük azok főbb tulajdonságait, valamint rendszereztük őket az alábbi árkategóriákba. 

Piaci kínálathoz viszonyított ár 1 db 25/23 kg-os zsákra vetítve: 

        - alacsony: 2.500 Ft alatt

        - közepes: 3.000-6.000 Ft között

        - magas: 7.000- 12.000 Ft között

 Baumit Basic:

Ár-érték arányban kitűnő választás hiszen 1 db 25 kg-os zsákot jelenleg 2500 Ft alatt megkaphatunk. A gyártó csak beltéri, normál terhelésű helyiségekbe ajánlja, tehát otthonra kiváló azonban ipari helyiségek, irodák, vagy kültéri létesíményeknél, kerüljük ezt a fajta ragasztót. Fontos kiemelni, hogy vékonyágyas burkolatragasztó, mely elsősorban kisméretű csempék és kerámialapok burkolásához ajánlott. A ragasztó cementbázisú, víz- és fagyálló.

Műszaki adatok:

Kiszerelés:  25 kg
Max. rétegvastagság:  4 mm 
Anyagszükséglet: kb. 3 kg/m² - 4,5 kg/m² a burkolólap hátlapjától és az alapfelülettől függően
Vízszükséglet: kb. 8 l/zsák
Nyitott idő:  kb. 20 perc
Fazékidő:  kb. 4 óra
Pihentetési idő:  kb. 15 perc

Mapei Adesilex P9 (szürke): 

Ár/érték arányban az egyik legkiválóbb termék, ugyanakkor a közepes árkategóriába tartozó fokozott terhelhetőségű, cementkötésű, nyújtott nyitott idejű csemperagasztó, mely bármely típusú kerámia burkolaton kül-és beltérben egyaránt alkalmazható. Függőleges burkolás gyors és preíz kivitelezéséhez kifejezetten ajánljuk. Extra tulajdonsága, hogy szigetelőanyagok ( extrudált polisztirol lapok, kőzet- és üveggyapot) pontszerű ragasztásához is alkalmazható. 

Termékkínálatunkban megtalálható a Mapei Adesilex P9 (fehér) is mely extra fehér színével kíváló fehéregyensúlyt és kitűnő bedolgozhatóságot biztosít. Szakembereink elsősorban mozaikok felhelyezésére használják. Különleges tulajdonságának köszönheten a magas árkategóriába tartozik. 

Műszaki adatok:

Kiszerelés: 25 kg
Anyagszükséglet:   kb. 2 kg/m² - 5 kg/m² a burkolólap hátlapjától és az alapfelülettől függően
Nyitott idő: kb. 30 perc
Fazékidő: több mint 8 óra

 Baumit Flexgres:

A közepes árkategóriába tartozó Flexgresről a Basic valamennyi tulajdonságán túl elmondható, hogy olyan flexibilis ragasztóanyag mely fokozottan igénybevett felületeken (pl:kenhető vízszigetelés, padlófűtés) közepes lapméretig kül- és beltéren egyaránt alklamazható. Fontos szemelőtt tartani, hogy kültéri használatra csak abban az esetben javasolt, ha biztosítani tudjuk, hogy az adott felületen a napi hőmérséklet ingadozás nem jelentős.  

Műszaki adatok:

Kiszerelés:  25 kg
Max. rétegvastagság:  4 mm 
Anyagszükséglet: kb. 3 kg/m² - 5 kg/m² a burkolólap hátlapjától és az alapfelülettől függően
Vízszükséglet: kb. 7,5 l/zsák
Nyitott idő:  kb. 30 perc
Fazékidő:  kb. 4 óra
Pihentetési idő:  kb. 15 perc

Mapei Adesilex P9 Express: 

A magas árkategóriába tartozó Express a P9- ek tulajdonságain felül fokozottan terhelhető és extra gyorsan kötő tulajdonsággal is rendelkezik. Valamennyi burkolat típuson alkalmazható kivéve a nedvességre érzékeny természetes kőlapokat. Elsősorban olyan felületekre ajánljuk, ahol a nagy hőingás és fokozott terhelés mellett az extra gyors kivitelezés is fontos szempont, hiszen a felület már 8 óra elteltével fugázható.

Műszaki adatok:

Kiszerelés: 25 kg
Anyagszükséglet:   kb. 2 kg/m² - 4 kg/m² a burkolólap hátlapjától és az alapfelülettől függően
Vízszükséglet: kb. 6,25-6,75 l/zsák
Nyitott idő:  kb. 20 perc

 Baumit Flextop:

Magas árkategóriába tartozó csemperagasztó, mely a többi felsorolt Baumit csemperagasztók tulajdonságait magában hordozza ugyanakkor elmondható róla, hogy alakváltoztatásra képes, intenzív hőmérsékletváltozásokra és statikai terheléseknek is kiválóan ellenáll. A Flextop szuperül alkalmazható medencék, erkélyek, teraszok vagy akár meglévő burkolatok felületére is. Az egyre népszerűbb nagyméretű lapok lerakásához, pedig kifejezetten ezt a termékünket ajánljuk.

Műszaki adatok:

Kiszerelés:  25 kg
Max. rétegvastagság:  5 mm 
Anyagszükséglet: kb. 3 kg/m² - 4,5 kg/m² a burkolólap hátlapjától és az alapfelülettől függően
Vízszükséglet: kb. 7 l/zsák
Nyitott idő:  kb. 30 perc
Fazékidő:  kb. 4 óra
Pihentetési idő:  kb. 15 perc

Mapei Keraflex Extra S1:

Magas árkategóriájú, ám nyújtott nyitott ideje, flexibilitása, fokozott teherbírása valamint a gyártó által garantált lecsúszásmentességének köszönhetően a szakemberek nagy kedvence. Anyagfelhasználása rendkvül gazdaságos, állaga krémes, bármilyen típusú és méretű burkólólaphoz (kivéve természetes kő, ha nedvességre érzékeny) kül- és beltéren egyaránt használható.

Műszaki adatok:

Kiszerelés: 25 kg
Anyagszükséglet:   kb. 1,2kg/m² minden mm vastagsághoz
Vízszükséglet: kb. 7-7,5 l/zsák
Nyitott idő:  kb. 30 perc

 

Mapei Keraflex Maxi S1:

Szintén magas árkategóriába tartozó szálerősített ragasztóhabarcs, mely alaptulajdonságaiban megegyezik az Extra S1-gyel azonban a Maxi S1 kitűnű alakváltoztató képességgel rendelkezik, továbbá az innovatív "Low Dust" technológiának köszönhetően a habarcs keverésekor jelentősen kevesebb por keletkezik ezáltal is segítve a burkoló egyszerűbb és biztonságosabb anyagkeverését. 

Műszaki adatok:

Kiszerelés: 23 kg
Anyagszükséglet:   kb. 1,2kg/m² minden mm vastagsághoz
Vízszükséglet: kb. 7-7,5 l/zsák
Nyitott idő:  kb. 30 perc

 

A felsorolt termékekkel kapcsolatban tehát megállapítható, hogy az elsőre talán meglepő árkülönbségeknek valójában nyomós okai vannak. Mielőtt anyagvásárlásra adjuk a fejünket érdemes végiggondolni milyen felületre és milyen laphoz valasztunk ragasztót, mert csak a jól megválasztott anyaghasználattal tudjuk elkerülni a költséges javítási utómunkálatokat.

Egyéb szakmai kérdésekkel kapcsolatban keressetek Minket bizalommal!  blush

Tartalomhoz tartozó címkék: Baumit csemperagasztók Mapei