Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lakásfelújítás, fuga felújítás rémtörténetek… hogy végződhet ez jól?

2019. 11. 11. 10:58:17
Lakásfelújítás, fuga felújítás rémtörténetek… hogy végződhet ez jól?

A fugafelújítás, lakásfelújítás csak az erős idegzetűeknek való ,,szórakozás"? Olyan ,,türelemjáték", amit csak azok viselnek el, akik simán dacolnak a felfordulással? A Mapei tippje alapján nem muszáj így legyen! Elkerülhetőek a kellemetlenségek, ha egyből minőségi alapanyagokat választanunk a megfelelő szakemberek mellé.

Ki ne hallott volna azokról a horrorsztorikról, amik arról szólnak, hogy eposzi hosszúságúra nyúlt a lakásfelújítás. A leggyakoribb csapdák közt, amikről érdemes előre tudnia, hogy minél szélesebb ívben elkerülje, első helyen szerepel az olyan szakik esete, akik előleget kérnek, netán az anyagvásárlásra is hivatkozva, aztán hiába várjuk őket.

Miután végre megjelennek a helyszínen, a munka elvégzése nem csupán elhúzódik, hanem váratlan kiadásokat igényel, akár duplázva is a költségeket. Ez azonban még a jobbik eset, mert utalhat arra, hogy valódi, igényes szakival van dolga, aki minőségi munkát szeretne kiadni a kezéből...

 

 

Van ennél rosszabb: ha „mindenhez is” értő kontárral hozta össze a sors, aki nem valódi szakember pl. a hidegburkolás, fuga felújítás területén, úgyhogy a végén már azt sem tudja, átvegye-e a munkát, csak hogy szabaduljon, vagy folytassa vele az amúgy kilátástalannak ígérkező kínlódást

Hogy mi a megoldás? Előre, írásban megállapodni a várható költségekről, az árról, a munkavégzés és a fizetés ütemezéséről. Amennyire lehet, a váratlanra is előre kell tudni számítani, alapos (és díjmentes) becslést, sőt akár több árajánlatot is bekérve.

Ha valódi profival van dolga, az meg fog látszani abból, hogy mindezen cseppet se sértődik meg, hanem természetesnek veszi az igényességet, és ilyen feltételekkel vállalja a feladatot. Ehhez – és a kontárok kiszűréséhez – az kell, hogy referenciákat, ajánlást kérjünk az illetőről, akit a lakásunkba engedünk. Például olyan megbízható ismerősöktől, rokonoktól, akiknél már dolgozott.

Lehet azonban, hogy egyszerű fuga felújítás a projektje. Kár lenne túlbonyolítania az ügyet! Tőlünk beszerezheti hozzá az összes szükséges anyagot. Ha kedve tartja, ezután egyedül is boldogulhat előbb a letisztítással – ecetes átmosással, szódabikarbónával meg egy használt fogkefével.

Esetleg zsíroldó tisztítószer használatára kerülhet még sor, de ennél nagyobb felhajtást a dolog nemigen igényel. A tiszta és száraz felületet fugaimpregnálóval átecseteli egyszer-kétszer, és már készen is van.

Kérjen tanácsot szakértőnktől a linken, hogy mire lesz szüksége a fuga felújítás kivitelezéséhez!

(LINK: https://www.mapei.com/hu/hu/szaktanacs )